Fenntartható világítás

A környezet megóvása érdekében a Leblanc Csoport 1996 óta elkötelezetten korlátozza működésének kihatásait, hogy hozzájáruljon egy élhetőbb környezet eléréséhez.

Karbon ellentételezés

plantation_arbre-300x205A Leblanc Csoport aktívan részt vesz a karbon ellentételezési programban azáltal, hogy fákat telepít újra Franciaországban a Sainte-Victoire-i mediterrán erdőben Aix-en-Provence közelében és a Mata Atlântica esőerdőben Brazíliában.
A Leblanc Csoport minden egyes rendelés esetén a dekoráció egy éves használatából származó szén-dioxid kibocsátást semlegesíti.
Az EcoAct által fejlesztve és az UNEP (Az ENSZ Környezetvédelmi Programja) által támogatva. Ez a program lehetővé tette a Leblanc Illuminations számára, hogy 4500 fát ültessen.


rohs_deeeEnergia megtakarítás: A LED-forradalom

1996 óta a Leblanc Illuminations a hatékony elektromos technológiákra összpontosított, mint a LED, amely 70 %-os energiamegtakarítást tesz lehetővé a fénykibocsátásban és jóval hosszabb élettartamot nyújt a normál izzókhoz képest.
Az összes LED termék megfelel a RoHS irányelvnek és nem tartalmaznak semmilyen veszélyes vegyi anyagot.


Újrahasznosítás

A legjobb hulladék – ha nincs hulladék! A Leblanc Illuminations 95%-ban újrahasznosítható dekorációkat és energiatakarékos LED-terméket készít. A bérleti szerződéseik részeként, a Leblanc Illuminations elkötelezett abban, hogy visszaveszi a fénydekorációkat a használatuk végén, felelősséget vállal az anyagok és alkotórészek újrahasznosításáért valamint azoknak a gyártási folyamatba való visszaillesztésért.


Társulás különböző szervezetekkel az újrahasznosításért

deeepro-150x150

A DEEE Direktíva részeként, amely az elektromos és elektronikai berendezések hulladékának újrahasznosítására vonatkozik, a Leblanc Csoport olyan elismert újrahasznosító szervezetekhez csatlakozott, mint például az ERP (European Recycling Platform) a girlandok esetében vagy a Récylum (amely szervezetnek partnere és alapító tagja) a használt lámpák összegyűjtése és újrahasznosítása céljából.

A telephelyen belül szétválogatott hulladékot (alumínium, papír, karton …) a Franciaországban, Le Mans-ban található cég, a WDM hasznosítja újra és állítja helyre. A Leblanc Csoport együttműködik a helyi újrahasznosítási kezdeményezésekkel és helyi újrahasznosító szervezetekkel gyártási helyének 10 km-es környezetében.


Környezeti megfelelőség

afaq_iso_9001-300-300x277Minden Leblanc Csoport által eladott termék megfelel az összes európai szabványnak és direktívának, amely a világítástechnikai termékekre és alkatrészekre vonatkozik.
Ezenkívül, a Leblanc Illuminations az új EU irányelvekkel összhangban kínálja termékeit:
A RoHS direktíva (Restriction of Certain Hazardous Substances) az egyes veszélyes anyagok (ólom, higany, kadmium) elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozásáról szóló 2002/95/EK európai parlamenti és tanácsi irányelve. A DEEE direktíva, (Waste Electrical and Electronic Equipment) az Európai Parlament és Tanács elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2002/96/EK irányelve. A direktíva előírja a DEEE helyreállítását és megállapítja a gyártói felelősség elvét. A fogyasztók is érintettek a folyamatban egy öko-részvételi díjon keresztül, amelyet az új felszerelés vételára tartalmaz.


Üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése

Az ADEME-vel, a Pays de la Loire régióval és a CCI of Le Mans-al együttműködve, a Leblanc Csoport létrehozott egy programot a kollektív energia támogatására. Egy független diagnosztikai felmérés szerint a Leblanc Csoport csökkentette az energiafogyasztását, miközben további lépéseket tett a megújuló energia használata felé. A Leblanc Csoport erőfeszítéseket tett a cégen belüli tudatosság növelésére és növelte a természetes energiaforrások és megújuló energiák használatát.

Tény: évente 35.5 tonna CO2 kibocsátást elkerülünk.


Etika

Foglalkoztatás

Mivel elköteleződtünk a hátrányos helyzetű emberek munkához és foglalkoztatottsághoz való jogához, a Leblanc Illuminations több olyan intézménnyel dolgozik együtt, amely segíti a munkavállalók integrálását a munkahelyeken:

  • CAT : ARY – Carmaux (81 fő) dekoratív gömbök gyártása
  • CAT : CATMANOR – Le Mans (72 fő) csomagolási műveletek és karácsonyi gömbök gyártása
  • CAT des Prairies – Le Mans (72 fő) visszáru és módosítások kezelése, illetve az üzletek fenntartása
  • ADAPEI : PREST 2000 – Le Mans (72 fő) irodák és műhelyek takarítása
  • Entreprise d’insertion : ALDECLIC – Allonnes (72 fő) a zöld területek gondozása

Beszállítói politika

A Leblanc Csoport biztosítja, hogy a beszállítók átveszik és alkalmazzák az alapvető értékeket, beleértve az emberi jogokat, a munkaügyi normákat, környezetvédelmet, és a korrupció elleni harcot a saját befolyási körzetükben. A Leblanc Csoport elvárja (az összes saját terméke, eladott és/vagy használt nyersanyagok és alkotóelemek esetében), a beszállítóitól és alvállalkozóitól, hogy ne alkalmazzanak kényszermunkát és gyerekmunkát (16 év alatt).


Társulás a ‘Blouses Roses’ szervezettel

Az ünnepek alatt az adakozás és nagylelkűség ideje jön el. Sajnos sok gyermek, különösen a kórházban lévők nem tudják élvezni a karácsonyi fénydekorációk varázsát. A Leblanc Illuminations szeretné megváltoztatni ezt és segít mosolyt csalni a gyerekek arcára a nehéz időkben.

2010 karácsonya óta, a ‘Les Blouses Roses’ szervezettel együttműködve a Leblanc Illuminations feldíszíti a kórházakat.

Az 1944-ben alapított szervezet küldetése a beteg, idősebb, vagy fogyatékkal élő embereket szórakoztatása. Ma Franciaország-szerte 632 ezer ember javát szolgálja a ‘Blouses Roses’ szervezet és 3900 önkéntesének munkája.

blousesroses_lemans1 blousesroses_lemans2 blousesroses_lemans3 hopital_necker2015