LEBLANC

CHROMEX

STARWAY

Közel 60 éves tapasztalat az ünnepi és karácsonyi fénydekoráció terén

1958 óta a Leblanc Illuminations az ünnepi és karácsonyi díszkivilágítás üzletág egyik kiválósága. A Leblanc Csoport tagjaként, a Leblanc Illuminations már letette névjegyét a díszkivilágítás történetében a helyi önkormányzatok és bevásárlóközpontok számára tervezett dekorációkkal.

A Leblanc Illuminations szívén viseli az innovációt.

Az új trendek úttörőjeként, a Leblanc Illuminations mindig is fontosnak tartotta az újítást, ennek megfelelően kínálatának több mint 30%-át minden évben megújítja.
A Leblanc Illuminations az innováció és egyedi alkotások kombinációját kínálja.

Innovation is at the heart of Leblanc Illuminations.

A fénydekoráció-gyártás legnagyobb műhelye Franciaországban

A Leblanc Illuminations a fesztiválvilágítás élvonalát képviseli. Egy prémium márka, mely fél évszázados tapasztalatot és innovációt kínál a vásárlóinak.
Egy irányzatindító, a Leblanc Illuminations egyesíti a tervezői és grafikai szakértelmet az új anyagok és technológiák felkutatására való törekvéssel. A Leblanc Illuminations tapasztalt, kreatív és dinamikus csapattal rendelkezik. A projektmenedzserek, tervezők és a kereskedelmi csoport mind azon dolgozik, hogy egyedi és személyre szabott megoldásokat hozzanak létre a településeknek és városoknak.

160 alkalmazottal és több mint 30.000 m² alapterületű Le Mans-i műhelyével, a Leblanc Illuminations rendelkezik a legnagyobb fénydekorációs gyártási hellyel Franciaországban.

A Leblanc Illuminations olyan fényvilágot teremt, ahol a képzelet a legfőbb uralkodó.

Leblanc Illuminations has the largest workshop for the manufacture of light decorations in France.

Az egész világon ünnepelnek

A Leblanc Illuminations 15 értékesítő irodával és leányvállalattal rendelkezik és több, mint 10 000 településre és városba exportálja a design- és gyártási szakértelmét. A Leblanc Illuminations szerte a világon olyan városok és települések kedvelt partnere, amelyek igényeiknek megfelelő innovatív megoldásokat keresnek.

Leblanc Illuminations has 11 sales offices and subsidiaries abroad

Fél évszázados innováció

2012 | A Groupe LCX felveszi a Groupe Leblanc nevet és új logót alkot.

2011 | Az első 3D videós technológiával készült dekoráció elindításával a Leblanc Illuminations új életet ad a karácsonyi díszkivilágításnak. Egy egyszerű, igény szerint programozható memóriakártyával a fénydekorációk teljesen animálhatóak és személyre szabhatóak.

2010 | A Leblanc Illuminations feldíszíti a Francia Gazdasági, Pénzügyi és Ipari Minisztériumot: tervező csapatunk valóra váltja a dekorációt, amelynek fehér és kék színű fényei hangulatos atmoszférát teremtenek. A Leblanc Illuminations megragadja az alkalmat, hogy megmutassa a francia szakértelmet számos nemzetközi delegáció előtt a miniszteri beiktatások alkalmából Bercyben.

Christmas Illuminations at Bercy, Paris

A Groupe LCX a technikai tudás területén rá jellemző kiválóságról elismert: a Groupe LCX-t, amely magában foglalja a Leblanc Illuminations-t is, az Oséo Excellence hálózatának tagjai közé választották. Ez a megkülönböztetés azt jelenti, hogy a cég és márkái; a Leblanc Illuminations és a Chromex a top 2.000 legígéretesebb cég között van Franciaországban.

A Leblanc Illuminations bemutatja a Sylma designt: a Polgármesterek és Helyi Hatóságok Kiállítás alkalmából alkották meg ezt a különleges designt. Innentől kezdve, a néző “bele tud sétálni” a térbe helyezett dekorációba.

Leblanc Illuminations presents the 3D Sylma design in exclusivity at the Fair for Mayors and local Authorities.

2009 | A Leblanc Illuminations kivilágítja Montpellier városát egy különleges fenyővel, amely 20 méter magas, a talapzat kerülete 12 méter és 9 animálható szintje van.

Leblanc Illuminations lights-up the city of Montpellier with a non-standard illuminated fir tree: 20m high.

2008 | A Leblanc Illuminations megünnepli a kreativitás és innováció eddigi 50 évét. A Groupe Leblanc Chromex átalakul Groupe LCX-é. A Lumiville kiállításon 2008-ban, a Leblanc Illuminations elsőként mutatja be a közönségnek Európában az RGB Video-val megalkotott 4m x 1m nagyságú dekoratív dekorációt.

2007 | A párizsi Arab World Institute fennállásának 20. évfordulójára a Leblanc Illuminations az épületet több, mint másfél kilométernyi Neon Flex hideg fehér színű LED világítást felhasználva díszíti fel.

2006 | Hét óriási hóember (9 és 12 méteresek) 46.000 LED-be öltöztetve, mosolyt fakaszt brit városokban: London, Manchester, Cambridge, Birmingham, Brighton és Norwich szívében. Lavalban, Franciaországban a Leblanc Illuminations bemutatja az első interaktív animációt, ahol a néző az animáció aktív részesévé válik.

2005 | Nanterre-ben a Leblanc Illuminations megalkotja a 60 szinkronizált vezeték nélküli dekorációból álló animációját, a ‘Diadème’-et, amely egy szabadalmaztatott és exkluzív rendszer.

2004 | A Millennium Stadiont Cardiff-ban (Wales) több mint 7 méter magasan világítják ki gyerekek rajzaival. A Leblanc Illuminations létrehozza 600 négyzetméteres bemutatótermét.

2002 | A Leblanc kivilágítja Marrakecht VI. Mohamed Király házasságkötésére.

1996 | A Leblanc Illuminations előre látja, hogy szükség van energiatakarékosságra és az első cég Európában, amely bevezeti a LED fényfüzéreket a világítás kollekciójába. Létrehozza a LED Popsicle, a Cherry LED és a Twinkle LED (piros, zöld és sárga LED) elnevezésű termékeket.

1991 | A Leblanc Illuminations kifejleszti a Flora-Leb-et, egy PVC alapú, éjszaka és nappal egyaránt látványos dekorációs anyagot, amelyért az ANVAR-tól (Francia Innovációs Ügynökség) elnyerte az innovációs díjat.

1988 | A fénykábel fokozatosan felváltja a lámpafoglalatokat a fénydekorációk gyártásában.

1975 | A Leblanc Illuminations megtartja vezető pozícióját és jelentős teljesítményt ér el az elemekből összeállítható lámpafoglalat tervének megalkotásával, amit 1967-ben szabadalmaztattak.

1967 | Szabadalom kérvényezése az elemekből összeállítható lámpafoglalattal ellátott dekorációkra.

1960 | Első alkalom, hogy a Leblanc dekorációk egy alumínium keretet is magukba foglalnak, amely rugalmasságot biztosít a designban és kiváló méret-súly arányt eredményez.

1958 | Michel Leblanc megalapította a Leblanc céget Meuse megyében, Franciaországban. Ez az első cég Európában, amely porcelán lámpafoglalatokkal felszerelt fa dekorációkat készít.

Design & Innováció

Az új világítási trendek úttörőjeként, a Leblanc Illuminations következetesen újra feltalálja a karácsonyi csodát és olyan fényvilágot teremt, ahol a képzelet uralkodik legfőképpen.

A vezető fény az innovációban 1958 óta

The video fir tree: the first decoration to be equipped with the video technology.

Innováció, folyamatosan, dinamikusan

A fejlesztéseiről ismerten a Leblanc Illuminations következetesen újra és újra feltalálja a karácsonyi varázslatot valamint kollekciója 30%-át minden évben megújítja.

Úttörő az új trendekben. 50 év óta a Leblanc Illuminations egyaránt kínál technikai és személyre szabott megoldásokat a településeknek és városoknak. Az évek alatt a designok egyre látványosabbá váltak és egyre kevesebb energiát használtak.

Illuminated Fountain 3D

A legnagyobb gyártási terület, amely fénydekorációkat gyárt Franciaországban.

A Leblanc Illuminations rendelkezik a legnagyobb fénydekorációkat gyártó műhellyel Franciaországban, és garanciát vállal a termékei minőségéért.

A Leblanc Illuminations a fénydekorációit a saját telephelyén tervezi és gyártja Le Mans-ban, Sarthe megyében, Franciaországban és ezért képes irányítani az egész gyártási folyamatot a koncepciótól a marketingig.

A Leblanc Illuminations rendelkezik a legnagyobb fénydekorációkat gyártó műhellyel Franciaországban. A gyártási létesítmények és tervezők közelsége lehetővé teszi a hatékony logisztikát és az optimális minőséget.

A termelési csapatunk: 41 fő állandó személyzet és 65 fő ideiglenes munkavállaló a főszezonban, akik a 20000 m² gyártó- és raktárterületen dolgoznak.


Egy kis statisztika

  • 25000 legyártott dekoráció évente
  • 41 állandó alkalmazott a termelésben
  • 8 terméktervező és grafikus
  • 30 % új design minden évben
  • 16 hegesztő gép
  • 7 tonna újrahasznosított alumínium évente

Fél évszázad óta a Leblanc Illuminations a fesztiválvilágítás trendjeinek úttörője Franciaországban és külföldön egyaránt.

Christmas decorations made in France - Leblanc Illuminations